Joulukinkun paistaminen
Joulukinkun voi ostaa suolattuna ja paistaa itse. Kinkun annetaan lämmetä sisälämpötilassa noin 10-asteiseksi. Kinkku on hyvä nostaa jääkaappiin kahta päivää ennemmin. Päivää ennemmin se kannattaa nostaa huoneenlämpöön, jotta liha lämpenisi. Ennen paistamista kinkku asetetaan pussiin, jotta uuni pysyisi puhtaana. On olemassa erityisiä kinkkupusseja tähän tarkoitukseen. Kinkkuun asetetaan mittari, joka mittaa kinkun lämpötilaa kinkun sisältä.
Uuni lämmitetään 200 asteeseen. Kinkkua paistetaan 30 minuuttia 200 asteessa ja sitten lämpö lasketaan 100 asteen lämpöön. Kinkkua paistetaan niin kauan kunnes kinkun sisälämpötila on 77 astetta. Tämä kestää useita tunteja – noin tunti per kinkun kilo.
Kinkun lämmityksen jälkeen kinkusta irronnut paistoneste valutetaan pois. Sitä voidaan käyttää kastikkeena jouluaterialla. Paistonesteitä ei saa kaataa viemäriin, koska jäähtyessään ne jähmettyvät kiinteään muotoon tukkien viemärin.
Paistamisen jälkeen kinkusta otetaan kamara pois. Kinkun pinnalle voi esimerkiksi sivellä sinapilla ja korppujauhoilla sekä lisätä neilikkaa. Kinkku laitetaan takaisin uuniin sen grillivastukselle, että pinta saa hieman väriä. Kinkun kypsyysaste voi vaihdella kunkin maun mukaan, noin 77-82 asteen välillä.