Nyt perinteisen vanhanajan hernesopan keittoon!
Vuoriselta hernekeittotarpeet, tuoreena ja savustettua.
Edullista, kevyttä ja hyvää talviruokaa!
1kg kuivattuja herneitä
4 l vettä
1 kpl possun savustettu potka (tai tuore potka)
2 isoa sipulia
1 tl meiramia
2 rkl mietoa sinappia
suolaa ja pippuria maun mukaan
Lisukkeeksi tuoretta ruisleipää
Liota herneitä yön yli, huuhtele ja valuta
Laita vesi ja herneet kattilaan
Keitä herneitä reilu tunti ja lisää kattilaan sipuli, paloiteltu savupotka sekä suola
Keitä 1,5-2 tuntia miedolla lämmöllä
Nosta lihanpalat keitosta ja poista luut ja nahka
Paloittele lihat pieniksi ja lisää takaisin kattilaan
Keitä vielä tunti miedolla lämmöllä
Mausta pippurilla ja meiramilla ja sinapilla
Vettä voi lisätä, jos keitosta haluaa löysemmän
Sekoita välillä kattilan pohjaa myöden, ettei pala pohjaan!
Muistathan, että hernekeitto on myös mainio tuote pakastaa!!
Hernekeitto sopii osaksi terveellistä ruokavaliota
Hernekeiton sisältämät kuidut tasaavat verensokeria ja pitävät pitkään kylläisenä. Valmiissa keitossa on myös runsaasti A-vitamiinia, kaliumia ja kalsiumia. Perinteinen hernerokka onkin erinomainen vaihtoehto valmisruoalle ja hiilihydraattipitoisille kastikkeille ja pastoille.